Noticia publicada en El Punt el 10 octubre 2017.

L’Ajuntament d’Amer penjarà avui un mural pacifista a la façana de l’edifici consistorial. L’equip de govern (CiU i ERC) ha acceptat amb entusiasme la proposta de l’artista polonesa Monika Grygier, que va dibuixar en dues hores per expressar la disconformitat amb la violència policial del dia 1.

“Em vaig voler desfogar perquè el que vaig veure em va provocar impotència i ràbia”, explica la pintora. En el dibuix, hi ha un colom de la pau de color negre i vermell i  des d’ahir, unes mans blanques a sobre de diferents veïns de la Vila que han participat. Grygier hi va voler escriure el lema “Som gent de pau”.

 

La tela fa 1m 30 d’amplada i 3 metres d’altura. L’autora explica que no li va semblar gens bé la violència policial, i que va voler expressar-ho amb una obra. “Els artistes sempre participen en les coses que ens commouen. No sabem cantar, no sabem parlar, però quan et toquen la sensibilitat, ho expressem”, explica. Per l’artista, el mural “és una peça conjunta” perquè ahir a la tarda veïns van deixar-hi empremtes blanques damunt del colom de la pau. L’Ajuntament el guardarà posteriorment al museu “per recordar l’1 d’octubre”, diu el tinent d’alcalde, Salvador Clarà (ERC).

Grygier, nascuda a Lodz el 4 d’agost del 1970, és llicenciada en belles arts per la universitat d’Opole. Es va establir fa més de vint anys al nucli del Pasteral (la Cellera), i va ajudar a crear Idea Associació Cultural el 2013. Ha participat en exposicions col·lectives a Nova York, Berlín i Xangai i ha guanyat, entre altres, el concurs d’arts plàstiques de Begur (2007) i el del premi Centelles (2009).

Monika Grygier es miembro de VEGAP. Todos los derechos reservados.

CONTACT US

You can send us an email and we'll get back to you

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?