Aprofitant la celebració de la seva primera dècada d’existència, organitzarà dues grans exposicions col·lectives que recuperaran algunes de les peces més rellevants que s’han pogut veure al llarg de les 9 edicions anteriors

Avui s’ha presentat al Museu de l’Empordà la desena edició del cicle expositiu Empordoneses. A la roda de premsa s’ha comptat amb la presència de Jordi Masquef, Alcalde de Figueres; Enric Gironella, conseller comarcal de Cultura; Eduard Bech, director del Museu de l’Empordà; Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses; Enric Tubert, comissari del cicle; Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet de Catalunya i Sara Salip, representant dels instituts de Figueres.

El cicle Empordoneses, com sempre, tindrà un fil conductor, la peculiaritat d’enguany, però, serà que aprofitant la celebració de la seva primera dècada d’existència, organitzarà dues grans exposicions col·lectives que recuperaran algunes de les peces més rellevants que s’han pogut veure al llarg de les 9 edicions anteriors, de manera que l’espectador pugui, en una sola visita, fer-se una idea de la importància i magnitud del que ha significat el cicle.

Les dues exposicions col·lectives duran per títol La Comunitat i es faran durant el juliol- agost a la Casa Empordà (antic Escorxador) de Figueres, i a la tardor, a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses, i en totes dues es mostraran peces distintes. Tal com explica Enric Tubert, curador del cicle “es tracta d’aconseguir un conjunt d’obres que sigui representatiu tant de la varietat de temes proposats en les nou edicions anteriors, com de les tècniques i els formats, sense oblidar la paritat de gènere. Però sobretot, volem posar en valor la comunitat que s’ha aplegat al voltant d’Empordoneses (artistes, tècnics, patrocinadors i públic) la qual actua com una veu crítica davant certs problemes del món contemporani. I serà en homenatge d’aquesta comunitat que presentarem una instal·lació que serà la única peça de nova creació a totes dues exposicions col·lectives”.

Monika Grygier es miembro de VEGAP. Todos los derechos reservados.

CONTACT US

You can send us an email and we'll get back to you

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?